Tibeti hangtál kezelés

A gong hangjaiban fürödve az emberek rövid idő alatt megnyugodnak, megszabadulni a stressztől, az izomtónus feszültsége oldódik, a légzés szabályossá válik, a test hőmérséklete lesz, megszűnik a káosz, a negativitás, az ellenállás. A szervezet öngyógyító folyamatait működésbe hozza és elménk kitisztul.

 

A gongok legmélyebb hangjai el tudnak lazítani, míg a magasabb hangok felszabadulhatnak a különböző blokkokat, hogy az energiák szabadon áramolhassanak, sa magas hangok által feltöltődhessünk frissen, egészséges energiával. Felébreszti a kreatív erőket, növeli a vitalitást.

 Megkülönböztetünk jin és jang típusú tálakat. A jintálak kisebb méretűek, magasabb frekvenciájú rezegnek, ezzel a teszt felső részén található energiaközpontok hatnak legkedvezőbben. A jang típusú tálak nagyobb méretűek, mélyebb hangon rezonálnak, ezek a test alsó energiaközpontjait harmonizálják.

A hangtálak jótékony rezgéseit átveszi a testünk 70%-át alkotó víz, a rezgéshullámok átjárják testünk üreges szerveit is. Elérik egészen a sejtmembránt, felébresztve ezzel minden egyes sejtünket. Így a nyirok- és az idegrendszer is kiegyensúlyozottabb állapotba kerül, elindulnak a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusai. 

A KEZELÉS

Egy kezelés összességében 60 percet vesz igénybe, ebből 40-45 perc maga a hangtál kezelés, amit előtte egy bevezető segítő beszélgetés előz meg, ami 10-15 perc. Élethelyzeted, jelenlegi problémák, problémák, elakadásod átbeszélése. Coachként segítségedre lehetek akár továbbra is, de ha csak kibeszéled magad, hogy megkönnyebbülj, én szívesen figyelek rád és meghallgatlak. A segítő lehetőségek beszélgetés során elindulhat egy olyan folyamat, hogy az ügyfél felismerheti az elakadásának okait, megtalálja a belső erőforrásait, és látja a továbblépést és az új erővel elindulhat a megoldás felé.

A hangmasszázs kezelés a földön, vagy kezelőágyon, könnyű, akár utcai ruházatban történik, ahol a kliens kényelmesen el tud helyezkedni, meg tud pihenni. A klasszikus masszázzsal, a hangmasszázs során, nem érintjük közvetlenül a kezelendő személyt. A masszázs, a hangtálak közvetítésével, illetve azok hangrezgései által történik.

Kényelmes ruházatba gyere és a kezelés alatt kerüld az öveket, csattok használatba.

Páros hangtál-kezelés:

A szülőddel, gyermekeddel, pároddal együtt, közösen próbáljátok ki a hangtálak csodálatos hatását, megtapasztalhatjátok rezgését, és hangját.

Egyszerre történik két ember kezelése, az ő energiák is egymásra hangolódnak. Oldódnak a közöttük lévő feszültségek, diszharmonikus állapotok. A kezelés hozzásegíti őket ahhoz, hogy javuljon, még jobb, szeretetteljesebbé váljon kapcsolatuk.

Milyen időközönként javasolt kezelés :

 Hetente, kéthetente, de a havonta hangtál kezelés is csodás rezgésekkel tölti fel a testet.

A hangtál az egyik legismertebb hangterápiás eszköz. Fémből készült hangadó eszköz, melyet a keleti és most már a nyugati (alternatív) gyógyászatban is használnak. A testre és a lélekre hatékony van. Energetizál, harmonizál, relaxál.

A hangtálak hatásai testünkre, lelkünkre:

-Elindítja testünkben az öngyógyító folyamatokat. Harmonizál, megnyugtat

-Megkönnyíti az elengedést, és az egészség támogatásához, regenerál, vitalizál.

-Stressz, feszültségek oldása

-Izmok ellazítása, görcsök oldódása

-Nyaki, háti, deréktáji, izom- és ízületi fájdalmak enyhítése

-Légzési problémák enyhítése, légzés harmonizálása

-Immunrendszer támogatása

-Alvási nehézségek enyhítése

-Vérkeringés, nyirokkeringés, anyagcsere élénkítése

-koncentráció javítása —> tanulási nehézségek enyhítése

-fejfájás oldódása

-alvászavarok enyhítése

-emésztési problémák oldódása

-vérnyomásainak problémáinak oldódása

-stressz kezelés – „menedzserbetegség” (pl.: túlhajszolt munkatempó, fennálló élethelyzeti problémák, nehézségek.)

-szorongások oldása

-tudatosabbá válás elősegítése

-Jobb és bal agyfélteke harmonizálása, idegrendszer megnyugtatása

-A hangtálak hangjai stimulálásaként a test endorfint kezd el termelni, ami hatására javul a hangulat, csillapodik a fájdalom. A stressz hormonok koncentrációja csökken, aminek következtében a szív csökken a nyomás, és a szívfrekvencia, csökken a pulzusszám és a légzésszám is.

-Feltölt egészséges energiával, amitől jobb lesz az általános közérzetünk, nő a tűrőképességünk, a mindennapi életben adódó megpróbáltatások során könnyebben meg tudjuk őrizni egyensúlyi állapotunkat.

Vizsgálatok támasztják alá, hogy napi 20 perc relaxáció, kb. stresszt vezet le, mint 3-4 órányi annyi alvás. A hangtálak nagyon hamar, olyan állapotba kerülni, ami az ősbizalom állapotát idézi meg.

Ellenjavallatok : -Várandósság
1. és 3. trimesztere, műtéti beavatkozás vagy kemoterápia a hangfürdőt megelőző 2 hónapban, szívritmuszavar, pacemaker, epilepszia, súlyos visszér, trombózis, pszichés zavarok, heveny gyulladásos betegség, láz.

-epilepszia, vagy az arra való hajlam

-beépített szívritmus szabályozó készülék

-akut gyulladásos folyamatok a testben

-műtét utáni 6 hét

-láz, lázas állapotok

-epekő, vesekő

-a várandóság első 12 hete

-fém protézis, műtéti hegek, törések esetén tájékoztatni kell a kezelőt ezek meglétéről.

Történetiség

A hangrezgések vízre gyakorolt ​​hatását Dr. Masaru Emoto japán orvos-kutató kísérletei bizonyítják. Tudományos kísérletekkel igazolta és fotókkal is, hogy a különböző szavak, hangok vagy zene által keltett rezgések más-más hatással vannak a víz szerkezetére. A pozitív tartalmú szavak és harmonikus hangú zene a víz szerkezetét szimmetrikusabbá formálja. A hangtálak rezgései is így hatnak a testünkben lévő vízre. Ezt a közelmúltban már vércsepp analízissel is bizonyították.

 

Yin jóga és hangtál-terápiás jóga

Általában a Yin jógából ismert pózokat használunk, miközben a testre helyezett hangtálakat rezgésbe hozzuk. Ez az ötvözet a lehető legjobb módja a teljes ellazulásnak. Míg benne vagy egyes ászanákban, közben a hangtálak hangjai csendülnek fel közvetlen melletted és a testedre helyezve. Ebben a különleges jógaformában az energia többszörösen áramlik hozzád és a blokkok oldása is gyorsabb.

A hangtál terápiás jóga a kínai meridián rendszerre építi fel tudatosan a mozgássorozatait.

A hangtál jóga olyan speciálisan összeállított gyakorlatokat kínál, amely nemcsak a testnek tesz jót, hanem érzelmi egyensúlyt, tiszta gondolkodást és magasabb szintű tudatosságot is eredményez.

A hagyományos kínai orvoslásban a betegséget a testben áramló energia, azaz qi elakadásának jeleként fogtak fel.A hangtál jóga során alkalmazott módszerek, gyakorlatok lehetővé teszik, hogy a létfontosságú energia megőrződjön, újrahasznosuljon és minden mérgező és kiegyensúlyozatlan energia átalakuljon tiszta és pozitív energiává.

A jógagyakorlatok aktiválják a qi áramlását a meridiánokban, megnyitják és megerősítik őket. A fizikai mozgás segítségével a qi eljut a test végtagjaihoz.

A qi a gyakorlatok megfelelő végzésével aktiválódik és erősödik az adott meridiánokban, az erőkifejtések közötti passzív szakaszban pedig áramlik.

A hangtáljóga során alapvetően statikus, ülő, fekvő és hosszan kitartott ászanákat végzünk.A gyakorlatok egyik fókuszpontja a nyújtás lesz. A nyújtás belülről kifelé áramoltatja az energiát, meghosszabbítja a meridiánokat és a qi-t a test felszínéhez irányítja. A nyújtás felszabadítja az energiát, segíti a szabad áramlását, kiegyensúlyozza a qi-t és visszaállítja az egészséget az egész testben.

A meridiánokban lerakódott fizikai és mentális mérgek vagy feszültségek elzáródást okozhatnak. A test energiaegyensúlya pedig megbomlik, ami betegséget, vagy gyenge egészségi állapotot idéz elő. A lazításnak és nyújtásnak köszönhetően viszont az energia szabadon áramolhat és ez lehetővé teszi, hogy a gyógyító energia az egész testet átjárja.

.

Páros jóga órák
Lehetőség van bármely egyéni jógaórámra párosan részt venni. Osszátok meg a költséget és élvezzétek ki az egyéni jóga előnyeit. Mindkettőtök egyéni igényeit figyelembe fogom venni. Jöhetsz családtagoddal, baráttal, barátnővel, kollégával, szomszéddal.Miben lehet segítségetekre:
– Kapcsolati viszonyok jobbá tétele (anya-lánya, párkapcsolat, testvéri viszony, baráti viszony..stb.)
– Önmagunk és egymás jobb megértése, elfogadása

Maga a jógáról és a menetéről:A terápiás hangtáljóga elsősorban egy egyéni foglalkozás. Csoportosan is, működik, de kicsit másképp, nem terápiás jelleggel. Az egyéni kezelésnél én dolgozom rajtad a tálakkal, neked csak a pózokra kell figyelned és minél jobban belelazulni. A csoportos órán viszont mindenki saját magán, vagy maga mellett szólaltatja meg a tálakat, de nem feltétlenül azonos módon, ahogy az egyéni kezelésnél.

Mielőtt elkezdünk együtt dolgozni, fontos kellőképp tájékozódnod arról, hogy mégis mi vár rád a kezelések alatt. Ezért az első órát megelőzi egy 15 perces ingyenes telefonos konzultáció.

Beszélgetünk a problémádról is (akár lelki, akár fizikai),hogy fel tudjam állítani a diagnózist, ki tudjam dolgozni a számodra megfelelő programot és hogy egyáltalán kezelhető vagy- e, vagy sem.

 

Ellenjavallatok: 

-várandósság 1. és 3. trimesztere

– műtéti beavatkozás, vagy kemoterápia, a kezelést megelőző 2 hónapban

-szívritmuszavar

-súlyos visszér, trombózis, -pszichés zavarok

-heveny gyulladásos betegség, láz.

-epilepszia, vagy az arra való hajlam

-beépített szívritmus szabályozó készülék

-akut gyulladásos folyamatok a testben

-műtét utáni 6 hét

-epekő, vesekő

-a várandóság első 12 hete

-fém protézis, műtéti hegek, törések esetén tájékoztatni kell a kezelőt ezek meglétéről.

A hangtál kezelésekről és hatásairól többet megtudhatsz a relaxációs kezelések menüben.

90 Perc
Terápiás, kínai öt elem hangtáljóga

Ft15000

/ alkalom

90 Perc
Terápiás, kínai öt elem hangtáljóga nálad

Ft17000

/ alkalom

90 Perc
Páros terápiás hangtáljóga

Ft23000

/ alkalom

90 Perc
Páros terápiás hangtáljóga nálad

Ft28000

/ alkalom

 
Resztoratív, helyreállító jóga

 Mit is jelent az, hogy RESZTORATÍV, azaz helyreállító jógagyakorlás?

A RESZTORATÍV JÓGA célja a mozdulatlanság megélése, minden külső inger csökkentése, kizárása, a tudatos jelenlét megélése, a teljes ellazulás, elcsendesedés megtapasztalása.

A resztoratív jóga kölcsönösen stimulálja és nyugtatja az egyes szerveket. A megfelelő resztoratív ászanákat sorozatba állítva lehetővé tesszük, hogy a gerincet minden irányba átmozgassuk.

Ez a fajta jóga minden szintű gyakorló számára alkalmas, mivel egy pihentető gyakorlásról van szó. A pózokat itt is, mint a Yin jogában hosszabb ideig tartjuk, de legtöbbször segédeszközök segítségével, hogy az izmok teljesen el tudjanak lazulni.

Mik ezek az eszközök?

Jógatéglák, blokkok, jóga hengerpárnák, pokrócok, párnák, hevederek.

A resztoratív gyakorlás, ahogy az előbb említettem, hasonlít a Yin jógához, de az a különbség, hogy a Yin jógában a kínai orvoslás és energetikai rendszer által használt meridiánok stimulálása van a gyakorlás középpontjában, és gyakoriak a passzív nyújtások. A resztoratív jógában nem nyújtunk, hanem pihenünk, és csökkentjük az ingereket. Annyi eszközt használunk alátámasztásnak, amennyit csak lehet. Kerüljük a nyújtást és a feszítést.

Meg kell találnunk azt a tökéletes helyzetet, amiben benne tudunk maradni 3-5, vagy akár 10 percen keresztül. Fontos az is, hogy az elménk le tudjon csendesedni.

A támasztékok használatával sok testtartás szinte erőfeszítés nélkül tartható.

A helyreállító órák jellemzően lágyak és alacsony energiaigényűek, így kiválóan kiegészítik az aktívabb gyakorlatokat.

Amikor az elme is tudatosan ellazul a feszültség felszabadul a testből és az elméből egyaránt.

A resztoratív jóga előnyei: 

 • – Teljes ellazulás: A lassú, mély, légzés megnyugtatja az idegrendszert, ami elősegíti az ellazulást.
 • – Jobb alvásminőség: Minél nyugodtabb vagy, annál nagyobb az esély arra, hogy az éjszaka folyamán jobban kipihened magad. Tudományosan bizonyított tény, hogy a jóga hozzá segít a könnyedebb, nyugodt, pihentető mély alváshoz.
 • – Helyes, kiegyensúlyozott légzést alakít ki.
 • – Növeli az állóképességet
 • – Az immunrendszert erősíti, a szervezetet ellenállóbbá teszi a fertőző betegségekkel szemben.
 • – Jobb közérzetet biztosít
 • – A resztoratív jóga segíthet a stresszes, szorongásos, depressziós és egyéb hangulati zavarokkal küzdőknek a tünetek enyhítésére
 • – Fejleszti a koncentrációs képességet és a memóriát.
 • – Fokozza a fizikai és szellemi teljesítményt.
 • – Fokozza a vitalitást, az erőnlétet.
 • – Szervezetünk energiával és életerővel töltődik fel.
 • – Segít a mozgásszervi fájdalmak kezelésében.
 • – Javítja a problémamegoldó-képességet, növeli a kreativitást.
 • – Megszünteti a stressz káros hatásait.
 • – Csökkenti a magas vérnyomást.
 • – Javítja az emésztést, megszünteti az idegi eredetű gyomorbántalmakat
 • – Feltölt, energetizál.
 • – Méregtelenít.
 • – Optimalizálja a hormonműködést
 • – Gyengéd a testhez: A helyreállító jógagyakorlatok kíméletesek az ízületekhez, a következetes gyakorlás pedig erősítheti a csontokat és ízületeket körülvevő kötőszöveteket.

 

A RESZTORATÍV JÓGA A LEGHATÉKONYABB STRESSZOLDÓ MÓDSZER.Minden nap sok külső inger ér minket, hol pozitív, hol pedig negatív ingerek. Negatív ingerek lehetnek például a konfliktusok, ( családi, munkahelyi, stb…)a folyamatos megfelelés, aggódás. A felgyorsult élet által gyorsabban kimerülünk, állandóan fáradtnak, megkeseredettnek érezzük magunkat.

A folyamatos aggódás, szorongás kimerítik a szervezet energiatartalékait és legyengítik az immunrendszert ezáltal felborul a testi-lelki-szellemi egyensúly.

A jóga gyakorlatai sikeres és eredményes megoldást jelentenek a stressz káros hatásainak megszüntetésére.

A stresszoldó jóga program válogatott gyakorlatai, az ászanák, a légző gyakorlatok, a koncentrációs technikák, és a relaxáció együttesen oldják a feszültséget, a szorongást, a testben lerakódott stresszt, megteremtve a jógagyakorló számára a belső béke állapotát, a kiegyensúlyozott idegrendszeri működést.

90 Perc
Privát resztoratív jóga

Ft14000

/ alkalom

90 Perc
Privát resztoratív jóga az otthonodban

Ft16000

/ alkalom

Yin-Yang gerincátmozgató jóga

Ezeken az órákon a kiegyensúlyozott, és mindenki számára elérhető gyakorlatok során, a melegítés, a dinamikus, gördülékeny mozgások váltakoznak a nyugodt, mély, fiatalító testhelyzetekkel. A két megközelítés az ászanák során elősegíti a nap- és hold, a férfi- és női, a yang és yin energiák kiegyensúlyozását, miközben a módszerek specifikus, fizikai erőnlétet és energikusságot kínálnak. A két stílus jól kiegészíti egymást, a gyakorlónak segít megtalálni saját egyensúlyát. Mindkétféle minőséget (yin-passzív, yang-aktív) erősítjük gyakorlásunk során, így lesz teljes harmónia a test, szellem, lélek egységében.A jógaórák fele (yang ) dinamikus, átmozgató, gerinc jóga elemekkel kiegészítve. Másik része a (yin ) egy passzív, meditatív mozgásforma.

Kortól és nemtől függetlenül mindenki számára ajánlott jógatípus. A gyakorlás mindig az óra résztvevőinek igényéhez igazodik. A jóga nem csak hajlékonyaknak való, ezért ne érezd magad kényelmetlenül. Éppen, hogy azoknak is szükségük van rá, akik túl merevek. A jóga, ha jól gyakorolják, akkor mindenkié kell hogy legyen és mindenkin képes segíteni. Éppen ott, ahol tart az útján.Kérésre házhoz tudok menni egyéni jógára a 3. kerületen belül, illetve Budakalász területére.

Online jógaóra árak:

Online jóga: Csoportos online jóga minden csütörtökön 17 órától. 3 főtől 3.000 Ft/fő.

Egyéni online jóga 1 alkalom 7.000 Ft  2 fő esetén 3.500 Ft/ fő.  Időpont megbeszélés szerint.

Acu-Yin Jóga

Az Acu-Yin egy új, erőteljes jógamódszer rövidítése, amely ötvözi az akupresszúrát és a yin jógát. A jóga és a kínai orvoslás kombinációján alapul, mindkettő több ezer évvel ezelőtti eredetű.AZ ENERGIAKERINGÉS EGYENSÚLYÁNAK HELYREÁLLÍTÁSA

Az aku-jóga két tudományágat ötvöző gyakorlat: az akupresszúrát és a jógát. Mindkét technika célja az energiakeringés javítása és újraegyensúlyozása. Ebből a szempontból úgy gondolják, hogy ha az energiaáramlás stagnál, az egyensúlyhiányt, diszharmóniát és betegségeket okoz. Feszültség halmozódik fel a szervezetben az izmok alul- vagy túlterhelése, ismétlődő mozdulatok, érzelmi elnyomás vagy helytelen táplálkozás miatt. A felgyülemlett feszültség növelheti a szervezet mérgezését és gyengítheti az immunrendszert.

Miért érdemes kombinálni a yint és az akupresszúrát?A jóga és különösen a Yin jóga a hosszú ideig tartott pózokkal hatékony módja a meridiánok nyújtásának. Növeli a testtudatot és a légzés támogatását az egész folyamat során.

Az akupresszúrával a végtagokon, a törzsön és a fejen található meridiánpontok stimulálásával manipuláljuk a testet.

A Yin és az akupresszúra együttes használata fokozza hatásukat. A gyakorlat segít felszabadítani az energiaáramlást a meridiánokba, és táplálja a szerveket minden testrendszerben. Az óra során egyensúlyt teremtünk az érzelmek és az általános jólét érzése között.

 

Ellenjavallatok:

 • Súlyos szervi szívbaj, keringési zavar
 • A terület tájékán bőrelváltozás, (pld. övsömör, gombás fertőzés, gennyesedés)
 • Fáradt, kimerült, zaklatott állapot
 • Várandóság idején
 • Közvetlen étkezés után
 • Ha alkohol fogyasztás történt
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.