page-header

Pedikűr

Pedikűr, Győgypedikűr, Talpmasszázs, Gél lakkozás

Benőtt köröm, bőrkeményedés, tyúkszem, kérges bőr, gomba az elhanyagolt láb egyik jellemzője. Lábunkat – csakúgy, mint a test bármely más részét – gondozni, ápolni kell. Ennek a legmegfelelőbb módja, ha olyan pedikűrös, gyógypedikűrös szakemberhez fordulunk, aki megfelelő tapasztalattal és hozzáértéssel rendelkezik.

A gyógypedikűr nagy odafigyelést igényel ezért is a hagyományos késes pedikűr mellett foglalkozom a Callux szike mentes pedikűrrel is. Például a cukorbetegek, vagy érszűkületi problémák és egyéb betegségekben szenvedő vendégeimnek kifejezetten  javasolt a használata.

gyógypedikűr célja a láb betegségeinek kezelése és fájdalommentesítése. Ebbe a kategóriába tartozik például a bőrkeményedés eltávolítása, a bőr repedezéseinek kezelése, tyúkszem eltávolítása, benőtt köröm kezelése, gomba eltávolítása a lábról és a körmökről, diabéteszes/cukorbeteg lábfertőzések kezelése.

Benőtt köröm
A benövés leggyakrabban a nagyujjon fordul elő. A benőtt köröm eltávolítása, kivágása gyakran gennyes gyulladáshoz vezet. Az érintett ujj fáj, meleg, piros, nyomásra a köröm széle mellett esetleg genny ürül. Igen fájdalmas lehet.
Bőrkeményedés, szeges kérgesedés (tyúkszem)
yúkszem a szaru egy csap alakjában a mélybe nyomul, nyomva a mélyebben lévő idegvégződéseket. Nagyon gyakran a csonthártyát is érinti.
Diabéteszes láb
A láb bőre kiszárad, sérülékennyé válik, fokozódik a lábfertőzésre való hajlam, csökken a láb fájdalom érzékelése. A beteg a sérüléseket nehezebben veszi észre, az ízületek megrogynak a megváltozott terhelés a talpon és a lábujjakon bőrkeményedéseket, fekélyes elváltozásokat eredményezhet. A kialakult sebek lassan gyógyulnak és nehezen kezelhetők. A nyomáspontokon kialakulnak. a fekélyek. Ezeket a beteg. általában nem is érzi a szenzoros. neuropátia miatt.
Bőr és körömgombásodás
Gyakori elváltozás a lábujjak közötti berepedés, a sarok berepedése. A bőr nedves, hámlik, viszket, fáj. A körmök felrostozódnak, törmelékesek, sárgás-szürke színűekké válnak. A gombák általános tulajdonsága, hogy szeretik a meleget, a sötét nedves helyet. A gombás fertőzés igen veszélyes, mert orbánc is kialakulhat belőle. A kezelését időben el kell kezdeni, egyrészt esztétikailag nem szép látvány, másrészt tovább fertőződik és másokat is megfertőzünk vele.
Körömkorrekció
Esztétikailag nem szép és hiányos lábkörmök pótlása, korrekciója Antifungal gombaölő zselével.