Pedikűr

                                                                                              

                                                                                               

                                                     

           PEDIKŰR, GYÓGYPEDIKŰR, TALPMASSZÁZS,Manikűr, Gél lakkozás

                                           

Üdvözlöm, Komm András vagyok elsősorban gyógypedikűrrel foglalkozom, de vállalok manikűrt és gél lakkozást is.

Benőtt köröm, bőrkeményedés, tyúkszem, kérges bőr, gomba az elhanyagolt láb egyik jellemzője. Lábunkat – csakúgy, mint a test bármely más részét – gondozni, ápolni kell. Ennek a legmegfelelőbb módja, ha olyan pedikűrös, gyógypedikűrös szakemberhez fordulunk, aki megfelelő tapasztalattal és hozzáértéssel rendelkezik.

A gyógypedikűr nagy odafigyelést igényel ezért is a hagyományos késes pedikűr mellett dolgozom gépi vizes pedikűrrel is. Például a cukorbetegek, vagy érszűkületi problémák és egyéb betegségekben szenvedő vendégeimnek a gépi vizes pedikűr használata javasolt.

Benőtt körmök kezelésére van mód Spange felhelyezésére, ami kiváltja a műtétet, és pár hónap alatt rendbe jön a köröm és szabályosan nő tovább.

 

Parffinos kéz és lábápolás

A paraffin azért alkalmas a kézápoláshoz és lábápoláshoz, mert rendkívüli hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet és lehetővé teszi a hidratáló krémek könnyű felszívódását. A paraffinos kezelés hatására a száraz, repedezett bőr bársonyos tapintású lesz. Az igazán megfelelő eredmény eléréséhez érdemes 2 hetente 1-1 paraffinos kezelést végezni.

 

 

A gyógypedikűr célja a láb betegségeinek kezelése és fájdalommentesítése. Ebbe a kategóriába tartozik például a bőrkeményedés eltávolítása, a bőr repedezéseinek kezelése, tyúkszem eltávolítása, benőtt köröm kezelése, gomba eltávolítása a lábról és a körmökről, diabéteszes/cukorbeteg lábfertőzések kezelése.

Benőtt köröm

A benövés leggyakrabban a nagyujjon fordul elő. A benőtt köröm eltávolítása, kivágása gyakran gennyes gyulladáshoz vezet. Az érintett ujj fáj, meleg, piros, nyomásra a köröm széle mellett esetleg genny ürül. Igen fájdalmas lehet.

Bőrkeményedés, szeges kérgesedés (tyúkszem)

Tyúkszem a szaru egy csap alakjában a mélybe nyomul, nyomva a mélyebben lévő idegvégződéseket. Nagyon gyakran a csonthártyát is érinti.

Diabéteszes láb

A láb bőre kiszárad, sérülékennyé válik, fokozódik a lábfertőzésre való hajlam, csökken a láb fájdalom érzékelése. A beteg a sérüléseket nehezebben veszi észre, az ízületek megrogynak a megváltozott terhelés a talpon és a lábujjakon bőrkeményedéseket, fekélyes elváltozásokat eredményezhet. A kialakult sebek lassan gyógyulnak és nehezen kezelhetők.

A nyomáspontokon kialakulnak. a fekélyek. Ezeket a beteg. általában nem is érzi a szenzoros. neuropátia miatt

Bőr és körömgombásodás

Gyakori elváltozás a lábujjak közötti berepedés, a sarok berepedése. A bőr nedves, hámlik, viszket, fáj. A körmök felrostozódnak, törmelékesek, sárgás-szürke színűekké válnak. A gombák általános tulajdonsága, hogy szeretik a meleget, a sötét nedves helyet. A gombás fertőzés igen veszélyes, mert orbánc is kialakulhat belőle. A kezelését időben el kell kezdeni, egyrészt esztétikailag nem szép látvány, másrészt tovább fertőződik és másokat is megfertőzünk vele.

Körömkorrekció

Esztétikailag nem szép és hiányos lábkörmök pótlása, korrekciója Antifungal gombaölő zselével.

Ilyen lett
Ilyen volt

Manikűr és gél lakkozás