Aromaterápiás Masszázsok

Minden családban legyen egy gyógyító!

Szilágyi Edina 06-70-420-26-86

Nagyon nagy részletességgel nem fogom tudni bemutatni az illóolajokat, mert több száz olyan esszencia van, aminek a felsorolásához nem ez a web felület az ideális. De egy rövid kis betekintést mutatok, hogy miért szeretjük és miért szerették már az ősidők óta. Én, is mint oly sok terapeuta lélekgyógyász barátom előszeretettel alkalmazzuk a családunkban is és nem csak a pácienseinknek ajánljuk jó szívvel.

Az Aromaterápia fogalma:

Sok helyen olvashattunk róla, sok helyről lehet némi fogalmunk az illóolajokról. Maga az aromaterápia egy olyan gyógy -és egyéb gyógynövényből – terápiás célra előállított esszenciális illóolajok használatát jelenti, amelyek révén fenntarthatjuk, valamint helyreállíthatjuk testünk, lelkünk-szellemünk egyensúlyát. Egy olyanfajta holisztikus gyógymód mely az élet számos területén nyújthat megoldást, önálló és kiegészítő kezelésként is bátran alkalmazható.

Aromaterápiáról akkor beszélünk, ha esszenciális illóolajok támogatásával rendszeresen harmonizáljuk vagy erősítjük a testet, lelket és szellemet. Háromféle irányzatot különböztettünk meg egymástól az aromaterápián belül, az angol, a francia, és a német modellt. E három különböző irányzat inkább szemléletmódot jelent, az illóolajok hatóanyagának szervezetbe való bejutásának különbségeiről szól. Az angol modell hangsúlyt inkább a masszázsra helyezi, ahol az esszenciákat úgynevezett bázisolajba keveri és alkalmazza a test külső felületein. Míg a francia irányzat az illóolajok kémiai összetevői által meghatározott gyógyító hatásait vesz figyelembe. Nagy hangsúlyt fektet a prevencióra a gyógyításra, a terápiás felhasználásra és engedi az illóolajok belső felhasználását is. A német modell pedig az orron keresztüli inhalációra fókuszál.

Miért olyan fontos esszenciális olajakat használni?

Bármely aromaterápiás modellt szeretnéd alkalmazni nagyon fontos, hogy 100%-os tisztaságú esszenciális illóolajat használj! A kívánt eredmény elérése érdekében ugyanis csak és kizárólag tanúsított 100%-os tisztaságú terápiás minőségű olajok képesek.

A kiválóságok keresése közben találtam rá a Doterrára.

A doTERRA egy amerikai cég, 100% tisztaságú, természetes illóolajai és az ezekből készült termékek, keverékek már Európában is elérhetők. A doTERRA szó jelentése: “a Föld ajándéka”.

A dōTERRA illóolajok a világon a legbiztonságosabb és legtisztább olajok közé tartoznak. Minden dōTERRA garantáltan tiszta minőségű illóolajat szakképzett termesztőkön keresztül, lepárló berendezésekkel nyernek ki a növényekből, és ezáltal tudják garantálni az állandó magas minőséget.

Az olajaik 100%-os tisztaságú illatos kivonatok, amik semmilyen mesterséges adalékanyagot nem tartalmaznak. Állandó ellenőrzés alatt állnak és mentesek a káros anyagoktól (pl. növényvédő szerek, vagy más kémiai származékok).

A cég hivatalos weboldala: https://www.doterra.com/#/hu

AZ ILLÓOLAJOK MINŐSÉGE:

Az illóolajok minőségéért dr. David Hill aromaterapeuta és masszázsterapeuta és dr. Robert Pappas, az illóolajok kémiai összetételének szakértője a felelősek.

Dr. Hill egy természetgyógyászati klinika vezetője és a doTERRA tudományos tanácsadó testületének az elnöke. Az AromaTouch technika kidolgozója.

Dr. Pappasról ezeket az információkat érdemes tudni, itt olvasható az önéletrajza: https://essentialoils.org/about/dr-p (Essential Oil University)

Ő az a szakember, aki minden egyes illóolaj szállítmányról készült gázkromatográfiás és tömegspektrométeres analízist megnézi, és csak a kiváló minőségűeket engedi kiszerelni. Ha bármelyik nem üti meg a szintet, akkor visszaküldik a gyártónak.

A doTERRA-nak minden termékében megtalálhatók ezek a tiszta, minőségi illóolajok: keverékekben, kozmetikumokban, samponban, kondicionálóban, szappanokban, étrend-kiegészítőkben, tisztítószerekben.

Ráadásul semmiféle káros anyag nincsen a termékeikben:

 • sem mesterséges színezékek
 • sem Dietanolamin (DEA)
 • sem formaldedid donorok
 • sem parabének
 • sem ftalátok
 • sem propilén-glikol
 • sem nátrium-lauril-éter-szulfát (SLES)
 • sem nátrium-lauril-szulfát (SLS)
 • sem toluol
 • sem Triethanolamine (TEA)
 • és nem végeznek állatkísérleteket sem

Mennyi idő alatt hatnak az esszenciák?

 • 22 másodperc alatt a agyba jutnak
 • 2 perc múlva a véráramban vannak
 • 20 perc múlva az összes sejtünkre hatással vannak

További információk az alábbi linkre kattintva találhattok:

https://vimeo.com/album/5203369/video/272564530Mit kell tudni a (doTERRA) illóolajokról – mik is az illó (esszenciális) olajok?

https://www.youtube.com/watch?v=wBmmr6jEZ7Y doTERRA Minőség, CPTG Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minősítés.

https://www.youtube.com/watch?v=aXbmC0IfmXA A doTERRA esszenciális olajok hatása az életünkre és mások életére.

https://www.youtube.com/watch?v=cG1-LCWoKdA&t=21sA dōTERRA kölcsönösen egymásra ható beszerzési modellje.

https://www.youtube.com/watch?v=ZIErMWv8zrM&t=23sCBD hatású Copaiba olaj beszerzése, ismertetése

Katalógus, kézkönyv a termékekről, árlista és a minőségi garancia leírása.

Katalógus: https://media.doterra.com/hu/hu/brochures/product-guide.pdf

Kézikönyv: https://view.joomag.com/doterra-essentials-eu-essentials-hu/0130718001547806846  

AROMATERÁPIÁS RELAXÁCIÓS MASSZÁZS

Ez az olajjal végzett, hosszú, simító mozdulatokból álló masszázs az egész testet ellazítja. Az izmokból és az ízületekből a nyújtó mozdulatok hatására kioldódik minden feszültség és merevség, a szövetek anyagcsere folyamatai és az oxigénellátása javul, mivel a vér- és nyirokkeringés fokozódik, fellazul a feszültség az izomszövetekben és a test a teljes nyugalom állapotába kerül. Az olaj bemasszírozásával értékes tápanyagok jutnak a bőrbe. A masszázs hatása a kezelés után még több napon át érezhető. Kifejezetten ajánlott stresszes életvitelű, feszült vagy szorongó vendégeknek.illóolajokat és a kezelési  módot.

A kezelés során,  növényi eredetű bázisolajokban oldott finom és 100%-os tisztaságú illóolajokat használunk. Az illóolajok azon túl, hogy erősítik a szervezet fizikai egészségi állapotát, képesek javítani a pszichét is. A masszázs során használt illóolajok az idegrendszerre gyakorolt hatáson keresztül a lelki állapotunkra és az érzelmeinkre is kedvező hatással vannak

Masszázs után ne zuhanyozzunk 4-5 órán keresztül, mert az olaj körülbelül 45-60 %-a szívódik fel a masszázs alatt, a többi csak utána.

HOGYAN SEGÍTHET NEKED?

-Ha ingerlékeny vagy,  görcsös, stresszes  állapotban vagy
-Allergiás vagy légzőszervi gondokkal küzdesz és nem látod az okát
-Depresszió, szorongás jellemez és nehezen, nyugtalanul alszol
-Nem jó a közérzeted, de nincs konkrét panaszod
-Emésztéseddel, gyomroddal problémáid akadnak

Ha a fenti mondatok bármelyike igaz Rád, érdemes kipróbálnod az aromaterápiát!

Szilágyi Edina 06-70-420-26-86